Kétmilliárdba kerül Kövér László új otthona

Nem kell sokat gyalogolnia a házelnöknek, hogy luxusrezidenciájáról eljusson majd a Parlamenthez.

MN
2017. 04. 05. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Balassi Bálint utcában, nem messze a Parlamenttől találtak új otthont Kövér Lászlónak: a házelnök egy patinás épület legfelső szintjére költözhet családjával, az ingatlant pedig 2,3 milliárd forintból alakítják úgy át, hogy megfeleljen Kövér igényeinek.

A rezidenciában a Bors értesülései szerint négy hálószoba, dolgozószoba, díszterem és könyvtár is lesz, ami éles váltás Kövér László eddigi, átlagosnak is mondható életkörülményeihez képest. A fideszes politikus 2014-es vagyonnyilatkozata szerint Szigetszentmiklóson egy 143 négyzetméteres családi házat birtokol közösen feleségével – három gyerekük már nagykorú, így ez nem lesz szempont a Kövér család költöztetésekor.

A bulvárlap az MSZP-s Mesterházy Attilától úgy tudja, a Balassi Bálint utcai ház beruházásban érintett kilenc lakójától 640 ezer forintos négyzetméteráron vásárolták fel a lakásokat, és eddig már 385 millió forintot költöttek a házelnöki rezidenciára.

A kivitelező a Magyar Építő Zrt. – a cég egyébként Szíjj Lászlóhoz köthető, aki üzlettársa Mészáros Lőrincnek, Orbán Viktor jó barátjának is.

Wachsler Tamás, a Kossuth tér megújítását célzó program vezetője a múlt héten a HVG-nek elmondta, hogy a házelnöki rezidenciának otthont adó épület visszanyeri az Országházra hajazó díszeit, amelyek a világháborúban pusztultak el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.