Kofi Annan is kiállt a CEU mellett

A volt ENSZ-főtitkár szerint létkérdés a CEU fennmaradása egy ártalmas ideológiák sújtotta térségben.

MN
2017. 04. 10. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levélben fejezte ki együttérzését Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár annak kapcsán, hogy Magyarországon törvénnyel próbálják ellehetetleníteni a Közép-európai Egyetem működését.

„A CEU hozzájárulása a demokratikus fejlődéshez létfontosságú, különösen egy olyan régióban, amelyet korábban is fertőztek meg ártalmas ideológiák társadalmi és akár kormányzati szinten. A felsőoktatási intézmények a jog szabta rend, a szellemi és a szólásszabadság értékeit adják tovább a jövő vezetőinek is. Ennek fontosságát a CEU esetében aligha lehet eltúlozni – olvasható a CEU rektorának, Michael Ignatieffnek címzett levélben.

Kofi Annan egyúttal sikeres további működést kíván az egyetemnek, és bízik abban is, hogy túl tud majd lépni a felmerülő problémákon. A levelet a HVG.hu találta meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.