Kormány: Brüsszel veszélyezteti az adócsökkentés politikáját

Tuzson Bence vasárnap azt mondta, meg kell állítani Brüsszelt, mert már nem csak a migrációs politikába szól bele.

MTI
2017. 04. 23. 12:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel egyre nagyobb szeletet kíván kihasítani magának a magyar adópolitikából, amivel veszélyezteti a magyar gazdaságpolitika eddig elért eredményeit, és a magyar családoknak, valamint a gazdasági szereplőknek is adóemeléseket okozhat – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy fogalmazott, a kormánynak már nemcsak a migrációs, hanem az adópolitikája is Brüsszel érdeklődési körének középpontjában szerepel, ezért minden olyan választópolgárt a nemzeti konzultációs ívek kitöltésére kérnek, akinek fontos a kabinet adócsökkentési politikájának megőrzése.

Tuzson Bence kiemelte, Brüsszel azt a kölcsönös teherviselést kockáztatja, amelynek részeként Magyarországon a multinacionális nagyvállalatokat és a bankokat is bevonták a közteherviselésbe, emellett szerinte uniós politikusok nyíltan felvetik annak lehetőségét is, hogy a migráció támogatásának finanszírozására új adókat vezessenek be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.