Kövér örökre kitiltotta a Párbeszéd szóvivőjét a parlamentből

Tordai Bence még Szabó Tímea vendégeként sem léphet be az épületbe.

MN
2017. 04. 14. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Örökre” kitiltotta Tordai Bencét a parlamentből Kövér László házelnök, miután a Párbeszéd szóvivője „Putyin-csicska”,„Hazaáruló” feliratokkal plakátolta ki Orbán Viktor parlamenti dolgozószobájának ajtaját. Ez immár a harmadik eset, hogy Tordai belépési engedélyét megvonta a házelnök, de most úgy tűnik, végérvényesen – írta Facebook-oldalán Tordai.

Kövér a szóvivő kitiltásáról hivatalos levélben értesítette Szabó Tímeát, aki a Párbeszéd társelnökeként korábban bevihette Tordait az épületbe. A házelnök most Szabó minden vendégétől – így a szóvivőtől is – megvonta a belépés jogát, vagyis a választók döntéséből az Országgyűlésbe jutott párt nem hívhat meg például szakértőket a bizottsági ülésekre.

Tordai azt írta a Facebookon, hogy Kövér László ezzel a kollektív bűnösség elvét követi. „Persze, Bajusz, csak így tovább, előre a putyini úton! De abban biztos lehetsz: elégtételt veszünk!” – írta.

Kövér a héten az MSZP-t is megbüntette. A házelnök súlyosbító körülményként értékelte, hogy a párt parlamenti tiltakozó akciójában lejánosozta Áder Jánost. A szocialisták ugyanis a „Ne írd alá, János!” feliratot mutatták fel, miközben Kunhalmi Ágnes a CEU ellehetetlenítését célzó törvényről beszélt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.