Kövér válogat az ellenzéki törvényjavaslatok között

Még nem jelölte ki, melyik bizottság foglalkozzon a lex CEU visszavonásáról szóló javaslattal.

MN
2017. 04. 24. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az április 13-án benyújtott, a CEU megmentéséről szóló törvényjavaslatot Kövér nem küldte meg egyik bizottságnak sem – írja a 444, hozzátéve: nem arról van szó, hogy a házelnök ki sem lát a munkából, hiszen például az LMP-s képviselők által április 18-án benyújtott, a védőnők fizetésemelését szorgalmazó javaslat esetében már ki is jelölte a népjóléti bizottságot mint illetékes testületet.

Ha képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be a parlamentnek, akkor a házelnöknek ki kell jelölnie, hogy melyik bizottság foglalkozzon vele. Utána ez a bizottság dönt 30 napon belül arról, hogy egyáltalán tárgysorozatba veszik-e a javaslatot, vagyis lehet-e legalább vitatkozni róla – teszik hozzá.

Április 13-án szocialista képviselők nyújtottak be a parlamentnek egy törvényjavaslatot „a lex CEU eltörléséért” címmel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.