Kozma atya: Minden keresztény ünnep a húsvétból ered

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke szerint önzők vagyunk, mert csak magunkkal vagyunk elfoglalva.

MTI
2017. 04. 15. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke az M1 csatorna szombat reggeli műsorában arról beszélt: Európában 2017-ben különösképpen el kellene gondolkodni, hogy mit is jelent megszabadulni azoktól a terhektől, amelyek rátelepednek az emberi kapcsolatainkra. Az atya szerint ez a „bűn”, ami azt jelenti, hogy az ember csak magával van elfoglalva, önző.

Jézus Krisztus is az önzetlenség példája. A húsvét ünnepe az emberi kapcsolatokat rendezi, hogy a szeretet által egymás életét teljesebbé tegyék az emberek – mondta.

Már a húsvétra előkészítő napok is erről szólnak. Kezdve a nagycsütörtöki asztal ünnepével, ahol nemcsak enni, inni adunk egymásnak, hanem önmagunkat is, közösség szerveződik az asztal körül – fejtette ki Kozma Imre, hangsúlyozva, hogy az emberi individuum közösségben él.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.