Kubatov-lista: feljelentést tesz az Együtt

Tényi István arról beszélt, maga is közreműködött az adatbázis összeállításában.

MN
2017. 04. 26. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tesz a Kubatov-lista miatt az Együtt, miután a Hír TV Egyenesen című műsorában a Tényi István arról beszélt: maga is közreműködött az adatbázis összeállításában – közölte a Hír TV.

„A választópolgárok, mondjuk úgy, rangsorolva voltak egytől tízig. És hát a legmegbízhatóbb egyének tízes pontszámot kaptak, a kevésbé megbízható mondjuk egyest, és volt negatív tartomány is, hogy már nagyon-nagyon ellenséges” – közölte, és hozzátette: az aktivisták személyes megkeresés után osztályozzák a választókat, de az alapján is kaphatnak pontot, hogy például visszaküldték-e a nemzeti konzultációs kérdőívet. Az egykori Fidesz-tag szerint az adatbázis most is frissül.

Arra a kérdésre, hogy az ismeretségi körében, április 8. előtti párttársa körében, vannak-e olyan emberek, akik ezt gyártják, és a mai napig aktívan gyártják, Tényi igennel felelt.

Az Együtt szerint mindez kimeríti a választási csalás fogalmát, így ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek. „Jogtalanul, törvénytelenül, bűncselekmény által szerzett személyes adatokat használnak fel a választások kimenetelének befolyásolására. Kiket kell éppen felkeresni, kikhez kell elküldeni aktivistákat, hogy mozgósítsák őket, meg egyáltalán további százak személyes adatait kezelik” – közölte Juhász Péter pártelnök.

A Fidesz alelnöke, Gulyás Gergely pártja nevében tagadta a Kubatov-lista létezését.

Az Együtt korábbi elnöke, Szigetvári Viktor 2015-ben már tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségnél a Kubatov-lista miatt, eljárás azonban akkor nem indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.