Leváltották az MCF éléről az ORÖ elnökét

A tagság szerint Balogh János sorozatos törvénysértéseket követett el.

MN
2017. 04. 02. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leváltották a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának (MCF) elnökét, Balogh Jánost, aki az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöki tisztét is ellátja – írja a Romnet. Jogerős bírósági döntés rendelte el a közgyűlés összehívását, mert a tagság szerint az elnök sorozatos törvénysértéseket követett el, és nem tett eleget a jogerős törvényszéki határozatnak.

Mint írják, az MCF döntött arról, hogy a következő testületi ülésig Kiss Jánosné és Rafael Gyula mint elnökhelyettesek közösen irányítják a szervezetet, és a Balogh János mulasztásaival elkövetett törvénysértéseket orvosolva elkészítik a szervezet éves beszámolóit, s előkészítik a tisztújító közgyűlés megtartását.

Az MCF elnökhelyettese a közgyűlési döntés után a Romnetnek azt mondta, helyre kell állítani a szervezet elveszített presztízsét, vissza kell adni az MCF becsületét, hogy a hazai cigányságnak ismét valós érdekképviselete lehessen. Az ORÖ-ben is mandátummal rendelkező roma politikus szerint Balogh János célja ugyanis nem más, mint tönkretenni az ország második legerősebb roma szervezetét, feláldozni a hazai cigányságot és a nemzetiségi önkormányzati rendszert, hogy továbbra is Farkas Flórián érdekeit szolgálja – jelentette ki. Rafael Gyula emlékeztetett, Balogh János ORÖ-elnökké választását megelőzően többször egyeztetett Farkas Flóriánnal, s felajánlotta, hogy az MCF kész közös listát állítani a Lungo Drommal, és ehhez a Roma Polgárjogi Mozgalom is társulna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.