LMP: Nem a munkából élőknek kedvez a Fidesz által tervezett költségvetés

Valójában tönkreteszi a magyar kis- és középvállalkozásokat – mondta Schmuck Erzsébet.

MTI
2017. 04. 30. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerinte az Orbán Viktor kormányfő által pénteken bejelentett minimálbér-emelést a munkahelyek 80 százalékát adó kkv-knak kell majd kigazdálkodniuk, ebbe viszont azok bele fognak rokkanni.

Ahhoz, hogy valóban a munkából élők költségvetése legyen a jövő évi, az LMP szerint a kkv-k támogatása mellett általános béremelésre lenne szükség a személyi jövedelemadó sávossá tételén keresztül – mondta a képviselő. Hozzátette: új, egységes közalkalmazotti bértáblát kellene összeállítani pótlékok ki- és bevezetése helyett, továbbá az érintettekkel egyeztetve életpályamodelleket írni. Elengedhetetlen az egészségügyi, az oktatási és a szociális szférától elvett forrásokat visszapótolni ezekbe az ágazatokba – hangsúlyozta Schmuck Erzsébet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.