Magyarország leghangosabb tüntetését ígérik szombatra

Ha lehet hinni a szervezőknek, nem lesz nyugodt délutáni szunyókálás vagy korai lefekvés a belvárosban.

MN
2017. 04. 14. 18:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a szerdai, civiltörvény elleni tüntetés hivatalos részének végén bejelentették, hogy szombaton folytatódik a tiltakozássorozat. A Nem maradunk csendben címmel délután fél hatra, a Szabadság térre meghirdetett demonstrációt a szervezők úgy harangozták be, hogy azt szeretnék, ha ez lenne Magyarország leghangosabb tüntetése.

A tüntetést már nem a lex CEU vagy a civileket megbélyegző törvényjavaslat miatt hirdették meg, hanem a kormány „megfélemlítő politikája” ellen. Azt ígérik, hogy nem lesz hagyományos demonstráció, a beszédek mellett a zenén, a táncon és a hangos véleménynyilvánításon lesz a hangsúly. Ehhez azt kérik, hogy mindenki vigyen magával sípot, kereplőt, dobot vagy akármilyen más hangszert.

A tüntetésen felszólal mások mellett Gulyás Márton és Varga Gergő, akiket csütörtökön közérdekű munkára ítélt a bíróság, amiért festékkel dobták meg a Sándor-palotát. A beszédek mellett dj-k és zenészek szórakoztatják a tiltakozókat.

A tüntetés Facebook-meghívóján eddig mintegy ötezren jelezték részvételüket, több mint hétezren pedig érdeklődnek az esemény iránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.