Már dübörög a legújabb nemzeti konzultáció

Már pénteken megérkezett több postaládába az új nemzeti konzultációs kérdőív.

MN
2017. 04. 01. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már pénteken megérkezett több postaládába az új nemzeti konzultációs kérdőív. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szombati sajtótájékoztatóján felidézte: az „Állítsuk meg Brüsszelt!” című konzultáción hat kérdést tesznek fel a nemzeti függetlenséggel kapcsolatban. A kérdések a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtési támogatás megtartására, a migránsok beengedésére, az adócsökkentésről való szabad rendelkezésre, valamint a nemzetközi szervezetek és fizetett aktivista csoportok átláthatóságára vonatkoznak. Nagy döntések és küzdelmek várnak Magyarországra a következő időszakban, a küzdelmeket pedig csak akkor tudja a magyar politika sikeresen megvívni, ha érzi az ország támogatását – fogalmazott az államtitkár.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője is a nemzeti konzultációban való részvételre buzdított szombaton. Elmondása szerint Brüsszelt azért kell megállítani, mert egyre több ügyben akar a magyarok feje felett dönteni, és ha Brüsszel dönt, akkor sohasem a magyar emberek járnak jól. Ha Brüsszel dönthetne, akkor adó- és rezsiemelés jönne, Magyarország pedig védtelen lenne a migránsokkal szemben – jelentette ki. Halász János úgy fogalmazott, nagy csata előtt áll az ország, mert a „migránspárti külföldi ügynökszervezetek” átláthatóságát szolgáló javaslatokat is támadják

Mint megírtuk, csaknem bruttó 1,2 milliárd forintba kerül majd az előzetes becslések alapján az újabb nemzeti konzultáció. A kormány Facebook-oldalán olvasható ismertetés szerint a konzultációt „intenzív tájékoztató tevékenység” kíséri. Ennek részeként egyébként a kormányközeli és egyes ellenzéki médiumokban már napok óta hirdeti a kormány az újabb akcióját. Mint azt korábban megírtuk, a kérdésekre nehéz a kormányéval ellentétes válaszokat adni.

A konzultáció keretében hat kérdésben várják az állampolgárok véleményét:

„Brüsszel veszélyes lépésre készül. A rezsicsökkentés eltörlésére akar kényszeríteni bennünket. Ön szerint mit tegyen Magyarország?”

– Védjük meg a rezsicsökkentést. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy a magyar energiaárakat Magyarországon határozzuk meg.

– Fogadjuk el Brüsszel tervét, és bízzuk a nagyvállalatokra a rezsidíjak megállapítását.

„A elmúlt időszakban egymást követték a terrortámadások Európában. Ennek ellenére Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy az illegális bevándorlókat engedjük be. Ön szerint mit tegyen Magyarország?”

– A magyar emberek biztonsága érdekében felügyelet alá kell helyezni az illegális bevándorlókat addig, amíg a hatóságok döntenek ügyükben.

– Engedjük, hogy az illegális bevándorlók szabadon mozoghassanak Magyarországon.

„Mára kiderült, hogy a Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik. Ön szerint mit tegyen Magyarország?”

– Az illegális bevándorlást segítő tevékenységeket – mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése – büntetni kell.

– Fogadjuk el, hogy léteznek olyan nemzetközi szervezetek, melyek következmények nélkül buzdíthatnak a magyar törvények kijátszására.

„Egyre több külföldről támogatott szervezet működik Magyarországon azzal a céllal, hogy hazánk belügyeibe átláthatatlan módon beavatkozzon. Ezek működése veszélyeztetheti függetlenségünket. Ön szerint mit tegyen Magyarország?”

– Kötelezzük őket arra, hogy regisztráltassák magukat, vállalva, hogy melyik ország vagy szervezet megbízásából és milyen céllal tevékenykednek.

– Hagyjuk, hogy továbbra is ellenőrizetlenül fejthessék ki kockázatos tevékenységüket.

„Magyarországon az elmúlt években azért volt eredményes a munkahelyteremtés, mert a saját utunkat jártuk. Brüsszel azonban támadja a munkahelyteremtő intézkedéseket. Ön szerint mit tegyen Magyarország?”

– A magyar gazdaság jövőjéről továbbra is nekünk, magyaroknak kell döntenünk.

– Döntse el Brüsszel, hogy mit kell tenni a gazdaságban.

„Magyarország elkötelezte magát az adócsökkentés mellett. Brüsszel most emiatt is támadja hazánkat. Ön szerint mit tegyen Magyarország?”

– Ragaszkodjunk ahhoz, hogy mi, magyarok dönthessünk az adócsökkentésekről.

– Törődjünk bele, hogy Brüsszel diktálja az adók mértékét.

A kérdőíveket május 20-áig lehet visszaküldeni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.