Megdöbbentette a Fideszt, hogy megdobálták a Terror Házát

A Gulyás Márton ítélete ellen tüntetők egyike lemosható vízfestékkel dobálta meg az épületet csütörtökön.

MN
2017. 04. 14. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz elítéli a budapesti Terror Háza Múzeum épületének csütörtök esti, festékkel való megdobálását – írta közleményében a párt, miután csütörtökön a Gulyás Márton ítélete ellen tüntetők egyike lemosható vízfestékkel dobálta meg az épületet.

A közlemény szerint a Fidesz megdöbbenését fejezi ki, és mélyen elítéli az esetet.

Emlékeztettek arra, hogy a Terror Házát borító Hősök Fala a szabadságért életüket áldozó embereknek állít emléket.

„Az áldozatok fényképének bemocskolása elfogadhatatlan és visszataszító cselekedet. Semmi nem indokolhatja hőseink emlékének meggyalázását” – tették hozzá.

Az ügy előzménye, hogy Gulyás Márton festékes akciójára válaszul Magonyosi Árpád csütörtök este megdobta vízfestékkel a Terror Házát, mert tesztelni akarta, vajon elviszik-e a rendőrök. A helyszínen a rendőrök igazoltatták a tiltakozót, és tájékoztatták, hogy büntetőfeljelentést fognak tenni, de nem állították elő.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.