Mintha túlpörgött volna a habonyi propaganda

Pénteken indult útjára a nemzeti konzultáció, a kormány már most csúcsra járatta a propagandagépezetet.

Hutter Marianna
2017. 04. 04. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fent, baloldalt található egész oldalas, Brüsszel megállítására buzdító hirdetés nem máshol jelent meg, mint a Népszabadság ellehetetlenítése után egyetlen megmaradt baloldali napilapban, a Népszavában. Bár a lap több alkalommal is cikkezett arról – egyébként jogosan –, hogy az ellenzéki lapokat egyebek közt azzal igyekszik megfojtani a kormány, hogy nem hirdet náluk, úgy tűnik, nekik jelenleg nem lehet okuk panaszra. Külön érdekesség, hogy a kormányzati reklám társadalmi célú hirdetés néven fut a lap a tizenegyedik oldalán. A Népszavától jobbra a Magyar Hírlap látható, attól jobbra pedig a Magyar Idők. Egyébként a két kormánybarát újságnak nemcsak belső oldalain van kormányzati reklám, hanem címlapjuk alján is látni Brüsszel megállítására felszólító hirdetést.

Az alsó sor bal oldalán látható féloldalas hirdetéssel a Blikk olvasói találkozhatnak, a bulvárújságétól jobbra található egész oldalas hirdetés a Nemzeti Sportban, az amelletti pedig a Világgazdaságban jelent meg.

Az összes újság közül kiemelkedik a Habony Árpád informális miniszterelnöki tanácsadó által kreált, ingyenesen osztogatott Lokál. Ugyanis míg a többi lap az egész oldalt elfoglaló hirdetést belső oldalain hozza, itt nem finomkodtak ilyesmivel, a címlap háromnegyedét a nemzeti konzultációs reklámra szánták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.