MSZP: választási csalás Zuglóban

Olyan választási csalás történt Zuglóban az MSZP szerint, amely főpróbája lehet a 2018-as választások visszaéléseinek.

MTI
2017. 04. 11. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan választási csalás történt Zuglóban az MSZP szerint, amely főpróbája lehet a 2018-as országgyűlési választások visszaéléseinek. Ezért a párt a Nemzeti Választási Irodához és a belügyminiszterhez fordul – tudósított a távirati iroda Bárándy Gergelynek, az ellenzéki párt képviselőjének keddi sajtótájékoztatójáról.

Bárándy ismertetése szerint Zuglóban a helyi választási bizottság fideszes beadvány alapján, egy MSZP-s szórólap ügyében hozott elsőfokú határozatot, amely ellen valaki Tóbiás József MSZP-pártigazgató nevében, az ő e-mail-címét meghamisítva, egy csehországi szerverről nyújtott be szándékosan rossz fellebbezést. Ha ezt a hamis fellebbezést azonban időben nem veszik észre és a Fővárosi Választási Bizottság érdemben foglalkozik az üggyel és a fellebbezést elutasítja, akkor az MSZP-nek már nem lett volna további jogi lehetősége vitatni a határozatot. Szerinte ez választási csalás és a hatóság félrevezetése, ami miatt az MSZP pártigazgatója feljelentést tesz.

Az MSZP-s politikus felszólította az ügyészséget, hogy a zuglói időközi önkormányzati választások közelségére tekintettel soron kívül járjon el az ügyben. Ugyanakkor úgy vélte: az eset további kivizsgálást követel, mert attól tartanak, hogy ez a 2018-as országgyűlési választásokon hasonló módszerrel elkövetendő választási csalások főpróbája lehetett. Ezért – folytatta – az MSZP felkéri a Nemzeti Választási Irodát, hogy az önkormányzatokkal együttműködve iktassanak be a választási informatikai rendszerbe olyan biztonsági elemeket, amelyekkel a jövőben ki lehet szűrni a hasonló csalási kísérleteket. Bárándy Gergely emellett felszólította a belügyminisztert, hogy azonnal utasítsa az Alkotmányvédelmi Hivatalt az ügy kivizsgálására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.