Munkaügyek: csúszhat a módosítás

A kormány még megvárhatja a szakszervezetek javaslatait.

MN
2017. 04. 24. 5:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várhatóan nem szavazza meg jelenlegi formájában az Országgyűlés a munka törvénykönyvének módosítását, mivel a kormány megvárja a szakszervezetek javaslatait, és a kérdés napirendre kerül a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának (vkf) jövő héten esedékes ülésén – írja a Magyar Idők.

A Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok közös, a lapnak eljuttatott javaslata alapján

A Liga és a Munkástanácsok arra számít, hogy az Országgyűléshez új módosító javaslat érkezik, amely egyfelől megakadályozza a munkavállalók számára kedvezőtlen döntéseket, emellett figyelembe veszi a korábbi években tárgyalt pontokat is.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a lapnak elmondta: a munkaadói oldalnak még nincs egységes álláspontja, de a május eleji vkf-ülésen ők is kifejtik a véleményüket. Hozzátette: örvendetes, hogy a kormány hajlandó konzultálni a szociális partnerekkel a „munka alaptörvényéről”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.