Nagy lesz a dugó: szombattól rövidebb szakaszon jár a 4-es, 6-os

A vonalat ezrek használják naponta, ennek ellenére a BKK csak két nappal a lezárás előtt tájékoztatott.

MN
2017. 04. 06. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton lezárják Budapest legforgalmasabb villamosvonalának, a nagykörúti 4-es, 6-osnak egy szakaszát – írja a Közlekedő Tömeg. A portál felhívja a figyelmet arra, hogy a megállókban és a szerelvényeken a napokban ugyan megjelentek tájékoztató papírok, illetve a BKK Info oldalára is felkerültek ezzel kapcsolatban átláthatatlan bejegyzések, azonban egy ilyen sok embert érintő villamospótlásnál a portál szerint ennél jóval intenzívebb tájékoztatásra volna szükség. A Közlekedő Tömeg cikkének megjelenését követően kapott észbe a BKK, és mindössze a munkálatok megkezdése előtt két nappal, csütörtök reggel tette közzé a tájékoztatást honlapján, holott a járatokhoz kapcsolódó információkat legalább egy héttel korábban közölni szokták – emlékeztet a portál.

A BKK közleményében azt írja: szombattól két hétig, április 25-ig a 4-es és a 6-os villamos pályafelújítási munkák miatt két szakaszon, megosztva közlekedik: a Széll Kálmán tértől a Wesselényi utcáig, Dél-Budáról pedig a 32-esek tere megállóhelyig. A Wesselényi utca és a Corvin-negyed között mindvégig pótlóbusz viszi az utasokat, azonban a pótlóbuszok közlekedése a villamospótlás ideje alatt kis mértékben többször is változik, attól függően, hogy éppen mely munkaterületen dolgoznak. A villamospótlás ideje alatt éjszakánként a teljes nagykörúti vonalon pótlóbusz jár. A Nagykörúton a Dob utca és a Pál utca között mindkét irányban buszsávot alakítanak ki, a pótlóbusz megállóinak környékén pedig megállási tilalom lép érvénybe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.