Nem lesz Soros elleni nyomozás

Az ügyészség szerint a Tényi által idézett cikkek nem tartalmaznak konkrét tényeket.

MN
2017. 04. 29. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tényi István, a legnagyobb magyar feljelentő múlt hét szerdán küldött bejelentést az ügyészségre ismeretlen elkövető ellen, mert Szijjártó Péter januárban a Russia Todaynek adott interjújában arról beszélt, hogy Soros György számos szervezetet támogat, nyilvánvalóak a szándékai, és nyilatkozott arról is, hogy a jelenlegi magyar kormány bukását és távozását akarja, mert nem helyesli politikai irányvonalát. Tényi az indoklásban azzal érvelt, hogy ha Soros György tényleg meg akarja dönteni a kormányt, indítsanak ellene eljárást, de ha nem, akkor ne játsszanak politikai színjátékot. Megtámogatta a feljelentést többek között a Nézőpont Intézet elemzőjének a köztévén elmondott nyilatkozatával, Victor Ponta egyik Facebook-posztjával, a CÖF szóvivőjének, ifj. Lomniczi Zoltánnak a véleményével is – idézi fel a 444.

A portál azt írja, a Fővárosi Ügyészség szerint

Az ügyészség idézte a büntető törvénykönyvet is, miszerint alkotmányos rend elleni szervezkedést követ el az, aki olyan szervezetet hoz létre vagy vezet, amelynek célja, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.