időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Nem szexuális erőszak miatt nyomoznak a Balaton Sound-ügyben

MN
2017.04.06. 16:47

Kábítószer birtoklásának vétsége miatt folytatnak eljárást.

Tavaly nyáron három ájult lányt találtak a Balaton Soundon a DVBBS nevű együttes öltözőjében. A siófoki rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntette miatt nem, csak kábítószer birtoklásának vétsége miatt nyomoz – tudta meg a Velvet a Somogy Megyei Főügyészségtől. A nyomozás határideje április 9-én jár le, de újabb két hónappal meghosszabbították.

A Velvet megkereste az ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot is, ám ott csak annyit közöltek, hogy az eljárás folyamatban van, ezért nem áll módjukban a kérdésekre válaszolni.

Az együttes tagjait és két alkalmazottukat a rendőrök tavaly július 10-én állították elő, és mivel hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív lett, kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, míg negyedik társukat tanúként hallgatták ki. Az eljárás alatt mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

A szervezők tavaly július 14-én a fesztivál Facebook-oldalán ismerték el, hogy az együttes tagjai a koncertjük után több lányt is behívtak az öltözőbe, ahol „méltatlan és tisztázatlan körülmények között rosszul lettek″. Azt is írták, hogy „az események helyszínét a rendőrség átvizsgálta, több jelenlévőt tanúként hallgatott meg. A rendőrség mai megkeresése szerint a történtek kapcsán szexuális erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás”. Később a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta, a nyomozás során beszerzett adatok, valamint az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig nem merült fel, azonban ennek minden kétséget kizáró tisztázására igazságügyi orvos szakértőt rendeltek ki.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.