Nem szexuális erőszak miatt nyomoznak a Balaton Sound-ügyben

Kábítószer birtoklásának vétsége miatt folytatnak eljárást.

MN
2017. 04. 06. 16:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron három ájult lányt találtak a Balaton Soundon a DVBBS nevű együttes öltözőjében. A siófoki rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntette miatt nem, csak kábítószer birtoklásának vétsége miatt nyomoz – tudta meg a Velvet a Somogy Megyei Főügyészségtől. A nyomozás határideje április 9-én jár le, de újabb két hónappal meghosszabbították.

A Velvet megkereste az ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot is, ám ott csak annyit közöltek, hogy az eljárás folyamatban van, ezért nem áll módjukban a kérdésekre válaszolni.

Az együttes tagjait és két alkalmazottukat a rendőrök tavaly július 10-én állították elő, és mivel hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív lett, kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, míg negyedik társukat tanúként hallgatták ki. Az eljárás alatt mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

A szervezők tavaly július 14-én a fesztivál Facebook-oldalán ismerték el, hogy az együttes tagjai a koncertjük után több lányt is behívtak az öltözőbe, ahol „méltatlan és tisztázatlan körülmények között rosszul lettek″. Azt is írták, hogy „az események helyszínét a rendőrség átvizsgálta, több jelenlévőt tanúként hallgatott meg. A rendőrség mai megkeresése szerint a történtek kapcsán szexuális erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás”. Később a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta, a nyomozás során beszerzett adatok, valamint az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig nem merült fel, azonban ennek minden kétséget kizáró tisztázására igazságügyi orvos szakértőt rendeltek ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.