Nem tárgyalná a bíróság a kopaszügyet

Hiába próbálkozott Nyakó István pótmagánváddal, a bíróság visszadobta. Az MSZP-s politikus nem adja fel.

Katona Mariann
2017. 04. 20. 11:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasította a Fővárosi Törvényszék az MSZP-s Nyakó István pótmagánvádas indítványát, amellyel az úgynevezett kopaszügy érintettjeit állította volna bíróság elé – tudta meg a Magyar Nemzet az érintettől. Emlékezetes, a szocialista politikus még tavaly februárban a vasárnapi boltzár eltörlése érdekében szeretett volna népszavazási kérdést benyújtani, ám a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében kigyúrt, kopasz fiatalemberek megakadályozták, hogy ő legyen az első. Akkor ugyanis még számított egy népszavazás kezdeményezésénél, hogy ki a leggyorsabb. Habár a Kúria is kimondta, hogy Nyakó Istvánt akadályozták akkor, a rendőrség arra jutott, hogy nem történt bűncselekmény.

A törvényszéknek hosszú hetekbe telt, hogy döntsön a pótmagánvádról, végül az ügyészség korábbi álláspontjával értett egyet, vagyis szerintük Nyakó István valójában nem is sértettje az ügynek.

Nyakó a Magyar Nemzetnek elmondta: nem hagyják ennyiben, és fellebbeznek a törvényszéki döntés ellen. Emellett újraindítanák a rendőrségi nyomozást is, ezért újabb feljelentést tesznek. Ebben az akadályozást mint bűncselekményt jelölik meg, mert véleményük szerint ez vonatkozhat az ő esetére is, amikor konkrétan akadályozták a jogai gyakorlásában.

A tavalyi kopaszbalhé résztvevői egyébként nem ismeretlenek, a sajtó már aznap kiderítette többükről is, hogy kicsoda. Voltak például, akik a Kubatov Gábor által vezetett Ferencvárosi Torna Club mérkőzéseit biztosító Fradi Security Kft.-nél tűntek fel. Az FTC azt egyébként cáfolta, hogy a munkavállalói lennének az illetők. Kiderült az is, hogy többen büntetett előéletűek, bűnlajstromukon szerepel rablás vagy éppen kábítószerrel való visszaélés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.