Nem tud fizetni a tiszabői önkormányzat, lekapcsolták az áramot

Tavaly november óta 3,4 millió forintos tartozást halmozott fel a hivatal.

MN
2017. 04. 06. 4:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt szerdán döntött úgy a szolgáltató, hogy felfüggeszti az áramszolgáltatást a tiszabői önkormányzatnál, mivel tavaly november óta 3,4 millió forintos tartozást halmozott fel a hivatal, és egyelőre nem tudni, mikor lesz képes rendezni a számlát – írja a Szoljon.hu.

A lapnak a település jegyzője elmondta: azért ilyen magas a számla, mert nemcsak a világítás, de a fűtés is áramról megy, mert a gáz egyelőre nincs bevezetve. Gaszparjan Karen több okot is felsorolt arra, miért nem tudnak fizetni: az egyik, hogy a költségvetésbe semmilyen külső bevétel, például iparűzési adó nem folyik be, és az emberek szinte kizárólag közmunkában dolgoznak, mert befektetők és cégek hiányában nincs más munkalehetőség. Egy másik komoly probléma, hogy állítása szerint az előző vezetéstől rengeteg tartozást örököltek meg, amit kénytelenek fizetni. A jegyző elismerte, hogy Tiszabő folyamatosan likviditási gondokkal küzd. Az áramszolgáltatónak jelezték, hogy szeretnének fizetni, de egy összegben biztosan nem tudják leróni a tartozást.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesi já­rás­ban található, 2200 lakosú falu korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a tavaly októberi migrációs referendumon száz százalék volt a nemek aránya. Erről bővebben itt olvashat.

Tavaly decemberben pedig arról szóltak a hírek, hogy az önkormányzat nem tudta átutalni a hivatali dolgozók bérét. Bruna László polgármester akkor arra hivatkozott, hogy a Magyar Államkincstárnál év végén lassabb a bérszámfejtés, amit az intézet később cáfolt, és azt mondta, hogy valószínűleg egy inkasszó miatt rögtön levonták az önkormányzattól a dolgozók bérére befolyó pénzt. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.