Nemcsak Budapesten, Röszkén is lesz demonstráció

A menekültek bebörtönzése, a rendőri erőszak ellen nemzetközi tüntetést szervez a Migszol.

MN
2017. 04. 15. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A menekültek bebörtönzése, a rendőri erőszak és az állami propaganda ellen nemzetközi demonstrációt szervez szombaton a Migránsszolidaritási Csoport (Migszol) a szerb–magyar határon, Röszkén – írja Facebook-oldalán.

A Migszol azért tüntet, mert március 15-én Áder János köztársasági elnök aláírta a törvénymódosítást, amely alapján minden menekültstátusért folyamodó embert a szerb–magyar határon felállított konténertáborba fognak „börtönözni” – azokat is, akik már szabadon mozoghattak és élhettek Magyarország területén.

A csoport felhívta a figyelmet arra, hogy a rendszerszintű visszatoloncolás a kerítés befejezése óta fennálló probléma. Mint írták, a visszatoloncolások során a rendőrök rendszeresen megverik a menekülteket, kutyákat engednek rájuk, megfosztják őket a meleg ruháiktól, a pénzüktől, és összetörik a mobiltelefonjaikat.

„Tüntetünk a dehumanizáló állami propaganda ellen! Tüntetünk a migránsok és a menekültek bebörtönzése ellen! Tüntetünk a rendőri erőszak ellen!” – tette hozzá a Migszol.

Budapesten is lesz tüntetés délután fél hatkor: már szerdán, a civiltörvény elleni tüntetés hivatalos részének végén bejelentették, hogy szombaton folytatódik a tiltakozássorozat. A Nem maradunk csendben címmel a Szabadság térre meghirdetett demonstrációt a szervezők úgy harangozták be, hogy azt szeretnék, ha ez lenne Magyarország leghangosabb tüntetése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.