Nyomoznak az úszóedző szexképei miatt

A volt fideszes Tényi István bejelentése alapján lépett az ügyészség.

Fekete Gy. Attila
2017. 04. 21. 14:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyes adattal visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének gyanújával nyomozást rendelt el a VIII. Kerületi Ügyészség, miután Tényi István sorozatfeljelentő bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen és a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, hogy sajtóértesülések szerint az MTK egyik edzője, Tóth Ramón kiskorú lányoknak küldözgette el a meztelen fotóit. Az ügyészség a VIII. kerületi kapitányságot bízta meg a nyomozás lefolytatásával.

A történtek miatt korábban már lemondott az MTK szakosztályelnöke. A Magyar Úszó Szövetség pedig, amely mostanra épp csak kiheverte a fiatalkorában nemi erőszakért elítélt Kiss László ügye keltette botrányt, belső vizsgálatot indított a történtek miatt. Április 17-i hatállyal a klub és a szövetség is felfüggesztette Tóth Ramónt az edzői feladatok ellátása alól, egyidejűleg a javadalmazásait is visszavonta.

Közben a pedofilgyanúba keveredett Tóth az ATV.hu-nak elismerte, hogy róla készültek az ominózus meztelen képek (ezt nehéz is lett volna tagadnia), állítása szerint azonban azokat nem a gyerekeknek, hanem volt barátnőjének küldte, akivel azóta a kapcsolatuk megromlott.

Azt már a rendőrségnek kell kiderítenie, hogy ha igaz Tóth állítása, akkor a képeket végül a volt barátnő vagy egy harmadik személy küldte tovább a lányoknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.