Orbán és Mészáros képével lesz tele az ország

Országos plakátkampányt indít a Jobbik. Azt szeretnék, ha az emberek látnák, hogy nem láthatatlan emberek fosztják ki őket.

MN
2017. 04. 01. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos plakátkampányt indít a Jobbik. A párt Facebook-oldalán azt írja, „amíg TI dolgoztok, amíg a nép vért, verítéket izzadva gürizik, addig ŐK, a fideszes földesurak lopnak. A maffiafőnök Orbán Viktor, a stróman Mészáros Lőrinc, a gyűlöletkufár Habony Árpád, a bulibáró Rogán Antal és fideszes társaik ellopják a pénzt. Azt akarjuk, hogy a nép szembesüljön vele: a korrupciót nem láthatatlan emberek követik el, hanem a fideszes földesurak!”

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője szombati sajtótájékoztatóján közölte, a korrupció ma Magyarországon éves szinten 400 milliárd forint kárt okoz. Ez azt jelenti, hogy minden magyar munkavállaló egyhavi fizetését korrupt politikusok és haverjaik vágják zsebre szemrebbenés nélkül. Ennek kimondása szerinte nem negatív kampány, hanem „kőkemény igazságkampány”. A 2004-es uniós csatlakozás óta napi szinten 2,2 milliárd forint uniós forrás érkezik Magyarországra, ám ez a pénz az „ő zsebükbe” kerül – fűzte hozzá.

„A fideszes földesurak pont ugyanúgy lopnak, ha nem jobban, mint ahogyan azt a szocialisták tették” – fogalmazott.

Jakab Péter kérdésünkre válaszolva közölte: országszerte helyeznek majd ki plakátokat, igyekeznek minél több településen megjeleníteni ezeket. Bár mindez még folyamatban van, így konkrét szám nincs, összesen kétezres nagyságrendben gondolkodnak.

A plakátkampány előzménye a Jobbik nemzeti konzultációja volt, ahol azt tapasztalták, hogy az emberek mérhetetlenül elkeseredettek a korrupció mértéke miatt, mely Orbán Viktor személyes környezetében megjelent. „És egyúttal elégedetlenek a bérhelyzettel, a nyugdíjakkal, az egészségüggyel és az oktatással kapcsolatban is, és bizony ezen témakörök között van összefüggés” – fogalmazott. Mint mondta, arra akarnak rávilágítani, hogy azért nincs pénz nyugdíjra, bérfejlesztésre, egészségügyre és oktatásra, mert a fideszes földesurak az ehhez szükséges pénzeket ellopják. Ezért az kell, hogy 2018-ban a leendő Jobbik-kormány a lehető leggyorsabban bevezethesse a Lex Ludas Matyi elnevezésű antikorrupciós törvénycsomagot és a „földesúradót, mert a lopott pénz visszajár annak, aki megdolgozott érte” – hangoztatta a Jobbik szóvivője. „Hogyha már a fideszes korrupciót sikerülne felszámolni, akkor mindezekre a területekre jutna kellő forrás” – tette hozzá. 

Hozzátette: azt szeretnék, ha az emberek látnák az összefüggést, hogy nem véletlenül nincs pénz a magyar gazdaságban és nem véletlenül nincs pénz az ő zsebükben sem, és ha tudnák, hogy nem láthatatlan emberek fosztják ki őket, hanem hús-vér fideszes politikusok és oligarchák. „Tehát tudják arcokhoz is kötni azt, hogy kik azok, akik tönkreteszik őket” – szögezte le.

A párt által bemutatott plakátok egyikén Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, a másikon Habony Árpád és Rogán Antal látható. Jakab Péter közölte, egyelőre ők vannak párba állítva, „az első négy helyezett, de nagy volt a tülekedés, hogy kiket tegyünk oda, hiszen Andy Vajnáról és »Voldemortról« még nem is beszéltünk”. Mint mondta, egyelőre ezzel a négy arccal személyesítik meg a korrupciót, „hiszen ők magának az intézményesült korrupciónak a vezetői”. A szóvivő hozzátette: az, hogy a későbbiekben lesznek-e még más személyek és más témák, majd az aktuális politikai helyzettől függ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.