Orbán nem válaszolt arra, hogy érte-e Soros-befolyás

Befolyásolták-e, amíg Soros-ösztöndíjas volt – erről kérdezték Orbán Viktort, de más válaszolt, és nem is a kérdésre.

MN
2017. 04. 19. 11:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor személyesen sem akart válaszolni a felvetésre, hogy tanulmányai alatt Soros György befolyása alá kerülhetett. Ez derült ki a parlament honlapjára feltöltött válaszból.

Az LMP-s Hadházy Ákos március 30-ai keltezésű levelében kérdezte a miniszterelnököt, hogy tapasztalt-e bármilyen befolyást – próbálta-e bárki is megváltoztatni világnézetét, politikai szemléletét, amíg 1988 áprilisa és 1990 között Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban, illetve a Soros-alapítványi fenntartású Közép-Európa Kutatócsoportnak dolgozott.

Orbán Viktor helyett több mint két héttel később Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt a levélre. A politikus a legfontosabbnak azt tartotta kiemelni, hogy az Oxfordi Egyetemet nem Soros György alapította.

Dömötör emellett az illegális bevándorlás veszélyeiről, illetve a Soros pénzét felhasználó, a bevándorlást támogató aktivistákról írt, gyakorlatilag megismételve a minden háztartásba kiküldött aktuális nemzeti konzultáció paneljeit.

Arról, hogy Orbán Viktor tapasztalhatta-e személyesen Soros manipulációját, Dömötör egyáltalán nem írt, igaz nem is ő volt a levél címzettje.

Soros György és Orbán Viktor kapcsolata, illetve a miniszterelnök parlamenti csicskapártozása egy Jobbik-videót is ihletett, a szerdán megjelent Állítsátok meg Viktoraput! című kisfilmben előbb Soros György, majd Simicska Lajos, végül pedig Habony Árpád rángatja dróton Orbán Viktort.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.