Országszerte átírta a kormány plakátjait a Momentum

Már nemcsak Budapesten cserélték a Brüsszel szót Moszkvára és Orbánra, hanem a vidéki városokban is.

MN
2017. 04. 14. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatja a plakátjavítást a Momentum Mozgalom. A párttá alakuló szervezet több száz aktivistája péntek hajnalban országszerte 14 városban javította ki a kormány „Állítsuk meg Brüsszelt!” konzultációs plakátjait, kicserélve a „Brüsszel” szót Moszkvára és Orbánra.

A Momentum ezzel arra hívja fel a figyelmet: noha az orosz tankokat már elvitték, az oroszok visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül. A szervezet szerint a kormány úgy hazudja magát szabadságharcosnak, hogy közben évek óta hagyja, hogy Putyin egyre szorosabbra húzza a rabláncot Magyarországon. „Pedig mi Európához tartozunk” – tették hozzá.

A Momentum nem először ragasztotta át a kormány plakátjait, a héten Budapesten is volt hasonló akció. Ugyanakkor a szervezet saját kampányba is kezdett „Indítsuk be Magyarországot” üzenettel. Május elsejére pedig Európához tartozunk néven tüntetést szervez: az EU-csatlakozás évfordulóján hívják tüntetni „mindazokat, akik úgy érzik, hogy mi, magyarok Európához tartozunk. Európához, és nem Moszkvához.”

Legutóbb Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a CEU működését is szabályozó törvényről a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorának felvételén azt mondta: „abszolút mértékben elképzelhető”, hogy a kormány visszavonja a törvényt. A Momentum népszavazást kezdeményezett a felsőoktatási törvény múlt kedden elfogadott módosításának visszavonása érdekében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.