Pert nyert a Fidesz ellen Juhász Péter

A kormánypárt mellett az állami hírügynökségnek is 200 ezer forintot kell fizetnie.

MN
2017. 04. 26. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyiségi jogi pert nyert Juhász Péter a Fidesz és az MTI (jogutódja a Duna Médiaszolgáltató Zrt.) ellen: a kormánypártnak és az állami hírügynökségnek 200-200 ezer forintot kell fizetnie az Együtt elnökének a Fővárosi Törvényszék nem jogerős ítélete alapján – írja a 24.hu.

Az ítélet szerint az MTI és a Fidesz is megsértette Juhász jó hírnevét annak a valótlan ténynek az állításával, illetve híresztelésével, hogy az ellenzéki politikus a 2014-es önkormányzati választási kampányban belvárosi polgármesterjelöltként a biztonsági kamerák felvételei szerint dülöngélve, nyilvánvalóan alkoholos vagy drogos állapotban plakátokat rongált.

Ilyen felvétel nem került elő, az állítást tehát semmi nem támasztotta alá. Az viszont továbbra is kérdéses, hogy pontosan kinek az állításairól van szó: az ítélet ugyanis azt a különös megállapítást teszi, hogy az említett közlemény feladója nem ismert, vagyis a bíróság nem találta bizonyítottnak, hogy tényleg a Fidesz küldte azt a távirati irodának.

A Fideszt végül így csak azért marasztalták el, mert honlapján közzétette a közleményből készült MTI-hírt. A bírósági döntés azt is kimondta, mivel az MTI nem tudta igazolni, hogy pontosan kinek a közleménye alapján szerkesztette a hírt, azt úgy kell tekinteni, hogy tőle származik, így a felelőssége fennáll azért, hogy ellenőrizetlen forrásból származó közleményt tett közzé – teszi hozzá a 24.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.