Simicska családját zaklatják Veszprémben

Simicska Ádám a Facebookon fakadt ki. Simicska Lajos szerint eljött az idő a politikában a generációváltásra.

MN
2017. 04. 02. 18:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A paparazzik nem hagyják a családomat kilépni a házuk ajtaján. Abba kéne ezt hagyni” – fogalmazott nemrég a Facebook-oldalán Simicska Ádám, a Nemzet Lapkiadó Kft. társügyvezetője. Simicska Lajos fia az üzenetét Győri Tibornak mint a családja közeli ismerősének címezte, aki jelenleg Habony Árpáddal együtt a Modern Media Group tulajdonosa.

Simicska Lajost utolérte a Hvg.hu. Elmondta, hogy hónapok óta megfigyelik őket. Paparazzók táboroznak veszprémi házuknál, csak az ajtó állította meg őket, és már addig mentek, hogy amikor három óra múltán a feleségének elege lett az egészből, és kiment rákérdezni, segíthet-e bármit, csak mosolyogtak, de nem mozdultak. Arra, hogy a fia miért Győri Tibornak címezte a szavait, Simicska azt mondta, nem tudják elképzelni, hogy a Habony-médián kívül ki másnak állna érdekében ezt tenni, „Győri pedig együtt mutyizik” Habonnyal.

„Engem különösebben nem idegesítenek, de ez mégiscsak a család, van három gyerekem, ez már sok” – mondta Simicska Lajos, aki egyetért a fiával. „Ezek engem nem tudnak megfélemlíteni, nem hagyom magam, nem tudnak elkergetni, ez az én hazám, én meg megyek tovább azon az úton, amit elhatároztam” – fogalmazott.

Simicska szerint különböző formákban folyamatosan kapja az üzeneteket, hogy kinyírják, takarodjon, a hétvégén azonban ez intenzívebb lett. A Hvg.hu ezt a Jobbik óriásplakát-kampánya hatásának tulajdonítja.

„Állandóan azt terjesztik, hogy beálltam a Jobbik mögé” – mondta a nagyvállalkozó, de állítja, semmiféle megegyezés nincs közte és Vona Gábor pártja között, „nem vagyunk összebútorozva, nem állapodtunk meg semmiben”, ám „minden szimpátiám a Jobbiké”.

„Ez egy büdös bűnöző banda, amelynek el kell takarodnia” – fakadt ki Simicska Lajos. Úgy látja, eljött az ideje a generációváltásnak a magyar politikában, és ha a Jobbik nem veri meg a Fideszt 2018-ban, akkor más azt nem tudja megtenni.

Simicska Ádám a Zsúrpubi nevű portál hétfő reggeli cikkében is nyilatkozott, és keresetlen szavakkal adott hangot felháborodásának.

„A magyar politika kisgyerekeket próbál megdolgozni. Gusztustalan és aljas dolog, amikor az ember családját támadják politikai okok miatt. Sok mindent el tudunk képzelni, mi férhet bele a politikába és mi nem, azonban egy biztos: ez már nem az, ami belefér” – fogalmazott a Zsúrpubinak Simicska Ádám a paparazzók zaklatását követően. A Magyar Nemzet társügyvezetője szerint a legsötétebb időket idézi, hogy a paparazzók a házuknál szinte minden mozzanatot lefényképeznek.

„Azt gondolom, amikor gyerekek válnak célponttá, az már elér egy olyan szintet, hogy nem nekem kell magyarázkodnom az előbbi mondatért. [A cikkben korábban Simicska Ádám, akit láthatóan felzaklatott a paparazzók jelenléte, úgy fogalmazott: »előbb-utóbb mindenkinek fizetnie kell, ha mást nem, akkor milliméterenként lesz levágva a f szuk«.] Itt a családomról van szó, az öcsémről meg a húgomról. Minden jóérzésű ember számára világos, hogy kisgyerekeket fotózgatni politikai célokból az már nem játék. Pedig így dolgozik a magát konzervatív, családbarát kormánynak mondó maffia” – hangsúlyozta Simicska, hozzátéve, hogy mindenkinek üzeni, nem a családjánál kell szaglászni, az „teljesen rendben van”, máshol sokkal több lenne a „szaftos téma”. Úgy fogalmazott: „Nekünk biztosan nem kell comingoutolni. Ezt mindenki értse, ahogyan érteni akarja. Innen is üdvözöllek, Viktor, ha már ti vagytok az állítólagos keresztény erkölcs felkent bajnokai!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.