Solymosi: Orbán elfáradt, adja át a kormányzást Navracsicsnak

A Professzorok Batthyány Körének volt tagja szerint a CEU elleni törvény óriási károkat okoz az országnak.

MN
2017. 04. 07. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök „elfáradt”, a CEU-ügy is azt mutatja, hogy elveszítette a realitásérzékét – erről Solymosi Frigyes akadémikus beszélt a Hír TV Egyenesen Kálmán Olgával című műsorában csütörtökön.

A Professzorok Batthyány Körének volt tagja két megoldást vázolt fel. Solymosi optimizmusát az adja, hogy akármennyire is nehéz, a kormány belátja, hogy ez nem mehet tovább: „ebből nekik sincs semmi hasznuk, az országnak csak kára származik, tehát végeredményben valamilyen módon belátással bírnak”. Hozzátette: „Ha ez nem sikerül – itt jön az én csattanóm –, akkor le kell mondania a kormányfőnek. A kormányfő – ezt kétszer javasoltam az elmúlt nem tudom, hány évben, húsz évben – elfáradt” – fogalmazott Solymosi.

Az akadémikus szerint az egyetem ellen hozott törvény óriási károkat okoz az országnak, és végső soron a Fidesznek sem használ. A miniszterelnökkel korábban jó viszonyt ápoló professzor egyenesen azt javasolta, Orbán adja át a kormányzást Navracsics Tibornak.

A kérdésre, hogy ki ellen és miért harcol a miniszterelnök és kormánya CEU-ügyben, Solymosi azt mondta: Orbán Viktor az amerikai milliárdos ellen harcol azért, mert „a harc benne van a miniszterelnök szívében, vérében”. Hozzátette: „bármit csinál Soros György, abban a pillanatban össztűz zúdul rá a jobboldali média részéről”, elfelejtve azt, hogy a kormány tagjai is Soros-ösztöndíjasok voltak, valamint azt, hogy az amerikai milliárdos nem szeretne mást, mint hogy Orbán demokratikusabban kormányozzon. Úgy vélte, az egyetemnek is az a célja, hogy demokratikus fiatalokat neveljen ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.