Sorosozott Schmidt Mária is

Soros György célja, hogy újraindítsa a balkáni migrációs útvonalat – erről beszélt Schmidt Mária a köztévében.

MN
2017. 04. 19. 11:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György célja a migrációs nyomás fenntartása, újra akarja indítani a balkáni migrációs útvonalat – erről beszélt az M1-en ma Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, a Figyelő hetilap tulajdonosa. A történész szerint a magyar származású amerikai üzletember az egész világot a terepének tekinti, el akarja terjeszteni a nyitott társadalom utópikus eszméjét, amely szerint a világ összes határát, ezen belül a nemzeti szuverenitás és a gondolkodás határait, le kell bontani, mindent „egyneműsíteni” kell, és alá kell rendelni a globális üzleti érdekeknek – idézi az MTI a beszélgetést.

„Az utóbbi nyolc évben Soros György ezeket a célokat nagy hatásfokkal tudta megvalósítani, hiszen az Egyesült Államok, a világ egyik vezető hatalma mögötte állt, Barack Obama kormányzásának nyolc éve alatt ugyanis az amerikai külpolitika és Soros céljai egybeestek” – jelentette ki a történész. Schmidt úgy fogalmazott, Soros György a nyitott társadalmat ugyanúgy el akarja terjeszteni az egész világon, mint ahogy kommunizmust és az internacionalizmust szerették volna. A kommunizmus is olyan új világban gondolkodott, ahol nincsenek határok, tehát nincs különbség a két eszme között, csak most nem internacionalizmusnak hívják, hanem nyitott társadalomnak, a nyitott társadalomra törekvés pedig mára felfalta a baloldalt, már nincsenek baloldali eszmék, csak a Soros által összeállított mix van, a sorosizmus, ezzel kivéreztette a baloldalt – fűzte hozzá.

A történész a Látószög blogon vasárnap megjelent írásában Soros Györgyöt filantróp tőzsdespekulánsnak nevezte. Arra a kérdésre, hogyan lehet valaki egyszerre mindkettő, azt válaszolta: az üzletember emberbaráti tevékenysége csak fedőtevékenység, mert a fő célja mégiscsak a pénzszerzés, az előnyös üzletkötés, az anyagi haszonszerzés. Soros szerinte kitapasztalt egy receptet, amely bevált: a megvásárolja azokat a csoportokat – média, értelmiség, függetlennek nevezett szakértők, objektív véleményformálók –, amelyek a befolyását alátámasztják. Ezeknek a támogatásával megszervezi azokat a civil szervezeteket, amelyek aztán politikai befolyásolásba kezdenek, káoszt teremtenek tüntetésekkel és erőszakos cselekedetekkel, meggyengítik és megdöntik a stabil kormányerőt, végül pedig új erőközpontot hoznak létre, ami kiszolgálja a céljait – mondta.

A történész arról is beszélt, hogy Soros Györgyöt különleges viszony fűzi Magyarországhoz, mivel itt született, és a gyermekkorát is itt töltötte, de ez persze nem akadályozta meg abban, hogy 2008-ban megpróbálja tönkretenni az OTP-t és a forintot.

Schmidt Mária fellépése kapcsán többen felhívták a figyelmet arra, hogy a történész fia, Ungár Péter – aki az LMP elnökségi tagja – a Soros-egyetem környezetvédelmi mesterképzésén vett részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.