Strasbourghoz fordul Kövér döntése miatt Szabó Tímea

A Párbeszéd társelnöke szerint a házelnök ellehetetleníti képviselői munkáját.

MN
2017. 04. 26. 13:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul Szabó Tímea, amiért Kövér László önkényesen megvonta az összes parlamenti beléptetési jogát – jelentette be Facebook-oldalán a Párbeszéd társelnöke. Hozzátette: ezzel a döntéssel a házelnök gyakorlatilag ellehetetleníti, hogy legjobb tudása szerint végezze képviselői munkáját.

Mi is beszámoltunk arról, hogy „örökre” kitiltotta Tordai Bencét a parlamentből Kövér László, miután a Párbeszéd szóvivője „Putyin-csicska”,„Hazaáruló” feliratokkal plakátolta ki Orbán Viktor parlamenti dolgozószobájának ajtaját. Ez immár a harmadik eset, hogy Tordai belépési engedélyét megvonta a házelnök, de most úgy tűnik, végérvényesen. A házelnök a szóvivő kitiltásáról hivatalos levélben értesítette Szabó Tímeát, aki a Párbeszéd társelnökeként korábban bevihette Tordait az épületbe. A házelnök most Szabó minden vendégétől – így a szóvivőtől is – megvonta a belépés jogát, vagyis a választók döntéséből az Országgyűlésbe jutott párt nem hívhat meg például szakértőket a bizottsági ülésekre.

„Emlékeztetném házmester urat, hogy a szabad véleménynyilvánításhoz jogunk van, ő ezt barbár diktatórikus módszerekkel nem vonhatja meg tőlünk, és pláne nem korlátozhat ilyen aránytalan módon a munkavégzésemben! Én a választóktól, és nem Kövér Lászlótól kaptam a mandátumomat! Meg lehet sértődni az igazságon, miszerint Orbán Viktor és kormánya nívótlan Putyin-alattvalóvá váltak, de akkor levezetésképpen inkább fusson 4 Parlament-kört, attól megnyugszik” – fogalmazott most Szabó Tímea, és leszögezte: „találkozunk Strasbourgban, Házelnök úr!”

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.