Szabadlábon védekezhet a veresegyházi drogszeánsz szervezője

Egy fiatal lány meghalt, ketten kómában vannak, de továbbra sem tudni, mitől.

Fekete Gy. Attila
2017. 04. 20. 10:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gondatlan emberöléssel gyanúsítják, de egyelőre szabadlábon védekezhet az a 32 éves veresegyházi férfi, aki – a vizsgálat eddigi adatai szerint – szűk körű drogpartit tartott húsvétkor az otthonában. Az ismeretlen szertől három vendége közül egy fiatal nő meghalt, egy másik fiatal lányt és egy férfit pedig életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A legutóbbi információk szerint mindketten kómában vannak.

A mentőket a szeánsz negyedik résztvevője, F. Imre vállalkozó értesítette, de a rendőrség információi szerint már csak miután az egyik fiatal lány meghalt. Az áldozat a Velvet portál szerint a barátnője volt. F. Imrét emberölés gyanújával őrizetbe vette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője lapunknak elmondta: „egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy csekély mennyiségű ismeretlen drog okozta a tragédiát. A szerből F. is fogyasztott, ennek ellenére ő még csak rosszul sem lett.”

A nyomozóknak azért mindenekelőtt azt kell tisztázniuk, hogy milyen szer okozta a fiatal nő halálát és juttatott kómába két másik fiatalt, s hogy ők előzőleg fogyasztottak-e más szert, amely az F. Imrétől kapott droggal együtt halálos dózisnak bizonyult.

Miután hetvenkét órával az őrizetbe vétel után a rendőrség a szakértők segítségével még sem a drog hatóanyagát, sem a pontos mennyiségét nem tudta megállapítani, el kellett engedniük F.-et.

Egyelőre a gyanúsítás is enyhült. Még emberölés gyanújával vették őrizetbe, de pillanatnyilag csak gondatlan emberöléssel gyanúsítják a férfit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.