Százmilliárdokat költenének balatoni fejlesztésekre

Az idén nyárra 56 strand megújul a Balaton körül, de ez csak egy része a régiós fejlesztési terveknek.

MTI
2017. 04. 03. 4:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyárra 56 strand megújul a Balaton körül, de ez csak egy része a régiós fejlesztési terveknek: a Magyar Idők úgy tudja, hogy egy kormányzati döntés értelmében 367 milliárdos fejlesztési forrást kapnak a Balaton-környéki települések.

A kormánypárti lap megszólaltatta Fekete Tamást, a Balatoni Regionális TDM (turisztikaidesztináció-menedzsment) Szövetség alelnökét is, aki szerint a fejlesztésekhez tartozik az is, hogy pár éven belül csak villanymotoros hajók járnak majd a tavon.

Fekete hozzátette, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a helyi önkormányzatok dolgoznak egy új turistakalauzon, amely az üdülőövezet családbarát szolgáltatásait is tartalmazza, s várhatóan még az üdülési szezon előtt elkészülhet.

A turizmus a GDP 10 százalékát hozza, és 350 ezer embernek ad munkát, minden egyes beruházás számos új munkahelyet teremt. A térségfejlesztésben egyre hangsúlyosabb szerepet kap a desztinációalapú szemlélet, ami azt jelenti, hogy egyes kiemelt úti célokon élménypontokat alakítanak ki – fűzte hozzá a szakember.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.