Szélsőjobbosok tüntetnek a CEU ellen

Bakancsot húztak, és követelik, hogy a liberálisok hagyják abba a tiltakozást.

Lakner Dávid
2017. 04. 22. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tudomány melletti, illetve a Kétfarkú Kutya Párt által szervezett tüntetés mellett a Nyugati pályaudvarhoz is szerveztek délutánra egy tüntetést. Ezt ellendemonstrációként hirdették meg: a CEU melletti vonulások miatt tiltakoznak.

A HVG.hu beszámolója szerint hét óra után „nemzeti rock” szólt a hangszórókból a Nyugati téren, miközben Magyarország, Magyar Gárda és Ferencváros feliratos transzparenseket is lehetett látni. A képek tanúsága szerint bomberdzsekis, bakancsos férfiak jelentek meg, akik az egyik fotón kart is lendítettek.

Az egyik szervező a portál szerint arról beszélt, hogy a jelenlévők 70-80 százalékának fogalma sincs a Közép-európai Egyetemről, és csak azért tüntetnek, hogy a liberálisok hagyják abba a vircsaftot, mielőtt véres összetűzésre kerül sor.

Néhányan megjelentek, akik már az ellentüntetés ellen tüntetnek, de a szervezők bemondták, hogy a CEU-ellenesek ne foglalkozzanak velük, „nem kell a szájkarate.”

Közben mégis akadt balhé is: egy ellentüntető bekiabált, mire körülvették a kopaszok, hogy aztán rendőröknek kelljen odasietniük. A HVG.hu szerint miután biciklivel volt, a rendőrök készültek megszondáztatni. 

A Munka Becsületéért Alapítvány elnökeként felszólalt a volt jobbikos Bertha Szilvia is, aki még „vadhajtás vagyok” jelszó alatt állt ki korábban a Vona-féle iránnyal szemben. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.