Szeméttel teli zsákokkal tömték ki a Hungária körúti kebabost

Várnai László zuglói politikus szerint a helyi kebabos közterületen tárolja a hulladékát. Elege lett.

Lőrincz Tamás
2017. 04. 21. 13:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha a Hungária körúti kebabosnál vége van a műszaknak, akkor az aznap összegyűlt 6-8 zsáknyi szemetet áthordják a szemközti Báthory park mellé – állította Várnai László, a CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője, aki szerint az étterem dolgozói hosszú hetek-hónapok óta rakják le illegálisan a hulladékot. A Zugló vasútállomásnál, a Hungária körút–Thököly út kereszteződésénél lévő park melletti vasúti töltésnél – hivatalosan a MÁV területén – emiatt már több száz köbméternyi szemét gyűlt össze, az ott található garázsok mögött pedig hosszan sorakoznak a zsákok.

 

A helyi politikus megelégelte a hatóságok tehetetlenségét, ezért mintegy féltucat társával összeszedett néhány zsáknyi szemetet és visszavitte a kebabosnak. Az üzletvezetőt nem találták ott, csak az alkalmazottakat, így a zsákokat nekik adták át, pontosabban behordták az üzletbe.

– Több hónapja folyik már ez a mizéria, a környéken lakók rendszeresen panaszkodnak a sok szemét miatt. A kerületben elszaporodtak a patkányok is, ez emiatt van – fogalmazott Várnai László. Megpróbálta hivatalos úton kikényszeríteni a szemét elszállítását, a rendőrségen is tett feljelentést, de a hatóságok – állítása szerint – tétlenek maradtak. A vasúti töltés melletti szemétkupacban jelentős mennyiségű joghurtos-, olajbogyós és tejesdoboz, valamint pizzástálcák, illetve rengeteg, a kebabos által kiállított blokk volt. Várnai László szerint éppen ez bizonyítja igazát, miszerint valóban az étteremből viszik át a szemetet. Egy, a környéken lakó idősebb hölgy azt állította, több alkalommal is látta, amikor az étterem dolgozói éjszaka odahordták a szemetet. Az asszony nevének feltüntetésével azonban nem akart nyilatkozni, miután minden nap elmegy az étterem előtt.

 

Várnai László korábban közvetlenül az étteremnek is jelezte a problémát, ott azonban azt állították, hogy az összegyűlt szemét nem az övék, az étterem ugyanis rendesen fizet a hulladékszállításért. – Kértem, hogy mutassanak egy erről szóló számlát, de nem tudtak. A hatóságok akár naponta is kiszabhatnának 50-100 ezer forintos büntetést illegális hulladéklerakásért, mégsem történt semmi. Az már csak hab a tortán, hogy az étterem nem fizeti rendesen a közterület-használati díjat sem, így illegálisan működik – fogalmazott a politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.