Szobrot kapott a megalkuvást nem ismerő Mindszenty

Harrach Péter és Rétvári Bence avatták fel Kisnémediben.

MTI
2017. 04. 22. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence köszöntőjében úgy fogalmazott, Mindszenty József nem ismert megalkuvást, nem kötött kompromisszumot, nem engedett egy jottányit sem az elveiből, a hitéből, a magyarságából, de mindig békés eszközökkel küzdött.

Olyan értékeket képviselt, amelyek nagy veszélyben voltak abban a korszakban, amikor tevékenykedett, amikor ő állt a magyar egyház élén. Sosem félt, amikor emberek, embercsoportok, nemzetek érdekében kellett megszólalni – mondta.

Az ünnepi eseményen az államtitkár mellett részt vett Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a térség országgyűlési képviselője, Beer Miklós váci megyéspüspök és Edelman György (Fidesz–KDNP) polgármester.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.