Szörényi Leventének elege van a Brüsszel elleni uszításból

A kerítés fontos, de a Brüsszel-ellenes plakátokból már Szörényi Leventének is elege van. A zenésszel a Heti Válasz készített interjút.

MN
2017. 04. 20. 6:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Teljes mellszélességgel kiállok ennek a Trianon sújtotta maradék országnak a fellazítása ellen. Kerítésestül, mindenestül” – mondja Szörényi Levente.

Az István, a király szerzője a Heti Válasznak adott interjút, amelyből kiderül, hogy bár több dologban egyetért a kormányzati nézőponttal – ellenszenvet érez például az alapítványnak álcázott, a világot behálózó szervezetek iránt –, vannak dolgok, amelyektől azért ő is besokallt: ilyen a Brüsszel ellen uszító propagandaplakátok tömege.

„Megyek a kocsival abban a tudatban, hogy alapvetően azért biztonságban élünk, közben meg szembejön mindig, hogy féljek már, mert mindjárt rám lő Brüsszel. Ne tegyünk már úgy, mintha értelmes dolog lenne teleplakátolni az országot ezzel a szöveggel.”

A zenész szerint ezek és a Jobbik lopós hirdetései is rongálják a közhangulatot, a zenész a kampányfinis néhány hetét leszámítva be is tiltaná a politikai hirdetéseket. 

Szörényi szerint azzal sincs baj, ha tömegek tüntetnek a kormányzati intézkedések ellen – teljesen rendben lévőnek tartja, ha az emberek elmondják a véleményüket, épp ezért a szabadságért küzdött annak idején ő is a maga eszközével, vagyis a zenével. Ami a lex CEU-t illeti, Szörényi Levente hozzátette: egyáltalán nem tartja veszélyesnek a Közép-európai Egyetemet, és nem is érti a körülötte csapott hajcihőt. Az interjú a Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.