Támogatja a gazdasági bizottság az új minisztert

A testület Süli Jánost kilenc igen szavazattal és három tartózkodással alkalmasnak találta a posztra.

MTI
2017. 04. 18. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület Süli Jánost kilenc igen szavazattal és három tartózkodással alkalmasnak találta a posztra.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt hétfőn jelentette be a parlamentben, hogy tárca nélküli minisztert nevez ki a paksi atomerőmű-beruházás irányítására, illetve az azzal kapcsolatos térségfejlesztési feladatok koordinálására.

A jelölt Süli János, Paks polgármestere (Néppárt); a villamosmérnök végzettségű szakember 31 éven át, 2011 végéig a paksi atomerőműben dolgozott több pozícióban, egyebek mellett vezérigazgatóként, illetve vezérigazgató-helyettesként.

A paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszteri poszt létrehozásáról szóló kormányrendelet-módosítás múlt szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben, a szabályozás csütörtökön lépett hatályba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.