Tarlós: Hétmilliárdba kerül a béremelés a BKV-nál

A kormány közben közel hárommilliárd forinttal toldotta meg a budapesti közlekedés támogatását.

MTI
2017. 04. 25. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a héten megszülethet a bérmegállapodás a BKV-nál – mondta Tarlós István főpolgármester az Inforádió Aréna című műsorában. Az ehhez szükséges, megközelítőleg hétmilliárd forintos forrást a Fővárosi Önkormányzat és a közlekedési társaság nagyjából fele-fele arányban biztosítja. Tarlós úgy fogalmazott: nagyon bízik abban, hogy a megegyezést „tető alá tudják hozni” a két nagy szakszervezettel.

A főpolgármester valószínűleg a jövő héten találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel. A találkozó témái között várhatóan szerepelnek majd a közszolgálati béremeléssel, a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) tulajdonviszonyaival, valamint a közterület-felügyelet általános szerepével kapcsolatos kérdések.

Ugyancsak kedden a kormány jóváhagyta a budapesti elővárosi tömegközlekedés támogatásának túllépését mintegy hárommilliárd forinttal – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. A kormány határozata szerint a fenntartható finanszírozás érdekében a központi költségvetésből egyedi támogatásként 2,85 milliárd forintot hagytak jóvá a főváros számára.

Tarlós István kifejtette, nagyon igazságtalannak, méltánytalannak és hosszú távon elfogadhatatlannak tartja, hogy a „direkt állami szektorban” dolgozók megkapták állami forrásból a béremelést, míg „a szűkített forrásokkal” rendelkező önkormányzati cégek dolgozói, a köztisztviselők és közalkalmazottak nem, illetve csak olyan mértékben, ahogy ezt az önkormányzatok biztosítani tudták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.