Tarlóst kedvelik a budapestiek, munkájával csak közepesen elégedettek

Az MSZP budapesti támogatói a legkritikusabbak a főpolgármester munkájával kapcsolatban.

MN
2017. 04. 13. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István, függetlenként induló, ám magát a Fidesz politikai közösségébe tartozónak valló budapesti polgármester megítélése nagyon eltér a Fidesz-szavazók és az ellenzéki pártok hívei között, de összességében a fővárosiak kedvelik őt – derült ki a Závech Research reprezentatív közvélemény-kutatásából, amely az Index felkérésére készült.

Ötszáz fős, a budapestiekre reprezentatív mintán vizsgálták Tarlós István ismertségét, kedveltségét és megítélését. A nagyon ismert politikusokhoz képest Budapest főpolgármesterét sokkal jobban kedvelik, mint például Orbán Viktort, Gyurcsány Ferencet, vagy Demszky Gábort. A kutatás meglepő eredménye az is, hogy Tarlós után Botka Lászlót és Juhász Pétert kedvelik leginkább a budapestiek.

A főpolgármester munkájával összességében közepes mértékben elégedettek a fővárosiak, egy tíz fokú skálán 5,7-re értékelték őt. A tevékenységét egyértelműen pártalapon minősítik a budapestiek: a Fidesz hívei 7,5-ös értéket adtak neki, az átlagosnál kedvezőbb a Jobbikosok véleménye is, a többi ellenzéki párt hívei a közepesnél valamivel negatívabb képet festenek róla. Az MSZP budapesti támogatói a legkritikusabbak a főpolgármester munkájával kapcsolatban. Ugyanakkor a kormánypárti szavazótábor gerincét adó középrétegek, valamint a budai választók pozitívabban értékelik másoknál Tarlós munkáját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.