időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Tarlóst kedvelik a budapestiek, munkájával csak közepesen elégedettek

MN
2017.04.13. 06:36

Az MSZP budapesti támogatói a legkritikusabbak a főpolgármester munkájával kapcsolatban.

Tarlós István, függetlenként induló, ám magát a Fidesz politikai közösségébe tartozónak valló budapesti polgármester megítélése nagyon eltér a Fidesz-szavazók és az ellenzéki pártok hívei között, de összességében a fővárosiak kedvelik őt – derült ki a Závech Research reprezentatív közvélemény-kutatásából, amely az Index felkérésére készült.

Ötszáz fős, a budapestiekre reprezentatív mintán vizsgálták Tarlós István ismertségét, kedveltségét és megítélését. A nagyon ismert politikusokhoz képest Budapest főpolgármesterét sokkal jobban kedvelik, mint például Orbán Viktort, Gyurcsány Ferencet, vagy Demszky Gábort. A kutatás meglepő eredménye az is, hogy Tarlós után Botka Lászlót és Juhász Pétert kedvelik leginkább a budapestiek.

A főpolgármester munkájával összességében közepes mértékben elégedettek a fővárosiak, egy tíz fokú skálán 5,7-re értékelték őt. A tevékenységét egyértelműen pártalapon minősítik a budapestiek: a Fidesz hívei 7,5-ös értéket adtak neki, az átlagosnál kedvezőbb a Jobbikosok véleménye is, a többi ellenzéki párt hívei a közepesnél valamivel negatívabb képet festenek róla. Az MSZP budapesti támogatói a legkritikusabbak a főpolgármester munkájával kapcsolatban. Ugyanakkor a kormánypárti szavazótábor gerincét adó középrétegek, valamint a budai választók pozitívabban értékelik másoknál Tarlós munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.