Több ezren vonultak az Élet menetén

Ma van a holokauszt magyarországi emléknapja, már tizenötödször vonultak az emlékezők.

MN
2017. 04. 16. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenötödik alkalommal indult el Budapesten a holokauszt áldozataira emlékező demonstráció, az Élet menete. A több ezer résztvevő az Országház melletti Cipők a Duna-parton emlékműtől a budai Clark Ádám térre, a „0 kilométerkőhöz” vonult.

A rendezvényen felszólalt mások mellett Szántó T. Gábor író, Szinetár Miklós rendező, Aharon Tamir, az Élet Menete nemzetközi szervezet igazgatója, Jószéf Amrani, Izrael budapesti nagykövete.

Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumának elnöke az MTI tudósítása szerint keresztényeket, zsidókat és ateistákat egyaránt arra figyelmeztet, hogy milyen veszélyekkel jár a kirekesztés, milyen apró, hétköznapi, szemmel alig látható lépések alkotnak olyan folyamatot, melynek végén jóvátehetetlen tragédia állhat.

A „0 kilométerkőtől” indult el a 63 éves Hajdú Péter hosszútávfutó, aki nem kevesebbet vállalt, minthogy futva teszi meg a 420 kilométeres utat Auschwitzig.

Április 16. a holokauszt magyarországi emléknapja. 1944-ben ezen a napon kezdték meg a nácik és az őket kiszolgáló magyar hatóságok az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását Kárpátalján. Ebben az évben ez húsvétvasárnap, illetve pészah 6. napja egyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.