Tojással dobálták a Gyorskocsi utcai fogdát Juhászék

Így tiltakoztak Gulyás Márton fogva tartása ellen. Garázdaság vétsége miatt indul büntetőeljárás.

MN
2017. 04. 12. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tojással dobálták meg az Együtt politikusai, aktivistái a Gyorskocsi utcai fogda kapuját, hogy így tiltakozzanak Gulyás Márton fogva tartása ellen. „Ezzel fejezzük ki szolidaritásunkat vele és a véleményünket az Orbánról-féle hatalomról” – közölte Juhász Péter, a párt elnöke, aki Facebookon élő videóban jelentkezett be a helyszínről az akció után.

„Száz tojást dobáltunk el”, és „kétszázat fogunk elvinni egy hajléktalanszállóra, hogy az ételt ne csak dobáljuk, hanem hozzájussanak olyanok is, akikkel Orbán Viktor kormánya egyáltalán nem törődik” – mondta Juhász. Hozzátette: az akció másodlagos célja, hogy felhívják a figyelmet a CEU-törvény elleni, fél 6-kor kezdődő tiltakozásra.

„A tojást választottuk, mert az biztosan nem rongálás, hiszen lemosható az ajtó”, viszont a tojásdobálás vélemény kifejezésére rendkívüli módon alkalmas” – jelentette ki Juhász.

Később rendőrök érkeztek a helyszínre, és igazoltatták Juhászékat. A politikus a videóban elmondta: végül garázdaság vétsége miatt indul büntetőeljárás velük szemben, az előállítást mellőzi a rendőrség.

„Felmerül a kérdés, hogy ha minket ezért, garázdaságért, büntetőeljárásban, nyilvánvalóan csoportosan elkövetve” nem állítanak elő, akkor „hogy lehetséges az, hogy Gulyás Mártont, aki egyedül követte el, előállítják, és már két napja bent tartják” – fogalmazott Juhász Péter. Követeljük, hogy Gulyás Mártont engedjék ki” – szögezte le.

Gulyást hétfő éjszaka óta tartják őrizetben, miután tiltakozásul az ellen, hogy Áder János államfő aláírta a CEU-ellenes törvényt, narancssárga festékkel akarta megdobni a Sándor-palota épületét.

Az ellenzéki megmozdulások rendszeres résztvevője, a provokációtól sem visszariadó Gulyás Márton feltehetően festékkel öntötte le a Sándor-palota falát és a rendőröket. Gulyás támogatói azt állítják, a férfi nem a rendőröket vette célba a flakonnal, csak el akarta dobni a narancssárga festéket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.