Tüntetők és futók foglalják el Budapestet

Félmaraton és CEU-tüntetés is borzolja vasárnap Budapesten az autósok idegeit.

MN
2017. 04. 09. 9:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel húszezren jelezték már, hogy részt vesznek a vasárnapi CEU-tüntetésen, és még többen, huszonkétezren érdeklődnek az esemény iránt. Délután fél ötkor várhatóan hatalmas tömeg indul majd el a Várkert Bazár felől, hogy a Lánchídon át a Parlament elé vonuljon.

A rendőrség a tüntetés miatti lezárásokról és terelésekről tudósít: e szerint több helyen tilos lesz megállni a Várkertbazár – Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchényi tér – József Attila utca – Nádor utca útvonalon, lezárják a Pesti alsó rakpart több szakaszát, valamint a Szalay utcát és a Szabadság téri tévészékház mögötti szervizútvonalat is. A korlátozásokat felsoroló teljes listát ide kattintva nézhetik meg.

A vonulás ideje alatt terelt útvonalon jár majd a 16-os és a 105-ös autóbusz, 17 óra 15 perc és 18 óra között pedig a 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint rövidített útvonalon jár 18 óra és 19 óra 30 perc között a 2-es villamos.

Emellett a vasárnap is tart a Telekom Vivicittá nevű félmaratoni futóversenye Budapesten: a verseny miatt vasárnap 10 és 14 óra között több útszakaszt is lezárnak a sportolók számára

A BKK tájékoztatása szerint vasárnap a futók miatt lezárják a közúti forgalom elől

Emiatt szintén több járat terelt útvonalon közlekedik majd. És ha mindez nem lenne elég, filmforgatás miatt vasárnap reggel hattól este hét óráig lezárták a Budai alsó rakpartot a Margit híd északi és déli lehajtója között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.