Ügynökmúltjával vágtak vissza a polgármesternek a járdafestők

Módosította Kaposvár közgyűlése az együttélés szabályairól szóló helyi rendelet módosítását.

Babos Attila
2017. 04. 27. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Módosította Kaposvár közgyűlése az együttélés szabályairól szóló helyi rendelet módosítását, amellyel megtiltja a városban a járdák, utak lefestését. A jogszabály-módosításra sokak szerint azért került sor, mert a Magyar Kétfarkú Kutya Párt előszeretettel festi össze a járdákat.

Az ülésen ugyanakkor a képviselők nem győzték hangsúlyozni, hogy nem a „kutyapártról” és nem a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozásáról szól a szigorítás, hanem a hosszú évtizedek alatt, rengeteg pénzből létrehozott közvagyon megvédéséről. Arról beszéltek, hogy az éjszaka leple alatt csuklyás alakok rongáltak meg, spréztek össze szemetesedényeket, kandelábereket, padokat.

Az ellenzéki sajtó szerint azonban ez az MKKP, illetve elhíresült négyszínfestési akcióik elleni fellépés, azokra ugyanis eddig nemigen volt ellenszere a Fidesznek. Ha intézkedtek is a rendőrök, el kellett engedniük a járdafestőket, s a bíróság szerint ez sokkal inkább véleménynyilvánítás, mintsem rongálás.

Pécsett például a rendőrök nem tudták eldönteni, szabálysértés-e a töredezett aszfalt kifestése. Kaposvárott azonban – a most elfogadott rendelet szerint – május elsejétől a közterület-felügyelők helyszíni bírságot szabhatnak ki az előzetes engedély hiányában készült aszfaltrajzokra. Azokra, amelyeket nem lehet vízzel eltávolítani. Amelyeket igen, azok készítőivel az eltakarítás költségeit fizettetik meg.

A rendeletmódosításra a 13 kormánypárti képviselő igennel, az LMP-s Felder Frigyes nemmel szavazott, míg a két jobbikos és az MSZP–DK–Együtt két képviselője tartózkodott.

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere is azt emelte ki, hogy a helyi emberek érdekében megvédik a köz vagyonát, megbüntetik, aki azt rongálja – ezért módosítanak. Ám ő azt is mondta, hogy a szigorítás nem csak a Magyar Kétfarkú Kutya Pártról szól, hanem az MSZP-ről is: összeálltak ugyanis most.

Az valóban igaz, a korábban szakszervezetisként és civilként is ismert, most a helyi MSZP-t erősítő emberként bemutatkozó Árok Kornél is kiállt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt mellett. A viccpárt egyik helyi embere, Tóth Barnabás és Árok is azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy elfogadhatatlannak tartják a szigorítást, a véleménynyilvánítás korlátozását. Ők és több MKKP-„passzivista” szerdán egy Szita Károly számára kellemetlen feliratot pingáltak a kaposvári városháza előtti térre, színes krétával: Krakusvár. Mint ismert, Szita Károly III/II-es ügynök volt Krakus Péter fedőnéven. Azt ígérték, a feliratot estig lemossák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.