Új üzenettel folytatja a plakátkampányt a Jobbik

„Visszaadjuk a népnek, ami a népé” – ez az új szlogen.

MN
2017. 04. 30. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriásplakát-kampányának folytatásában a Jobbik azt üzeni a választóknak, hogy kormányra kerülve visszaadja a magyaroknak „a Fidesz által ellopott pénzeket” – mondta Jakab Péter, a párt szóvivője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján.

„Azt üzenjük az Orbán-maffiának, hogy amíg ők lopnak, hogy amíg ők az utolsó forintot is kivennék a magyar emberek zsebéből, addig mi, a leendő Jobbik-kormány a lopott pénzt visszavesszük és visszaadjuk a magyar embereknek” – fogalmazott. Hozzátette, ezzel a Jobbik olyat fog tenni, amit az elmúlt 27 évben egyetlen kormány sem: „visszaadjuk a népnek, ami a népé”.

Felidézte, hogy a hírek szerint Mészáros Lőrinc tavaly, egy év alatt 100 milliárd forintos vagyongyarapodásra tett szert, vagyis – mint mondta – naponta 274 millió forintot keres. „A lopott pénz visszajár”, hogy jusson bérekre, nyugdíjakra, egészségügyre és oktatásra – jelentette ki.

Jakab Péter Románia példáját hozta fel, ahol – mint mondta – bírósági úton 133 milliárd forintnyi pénzt vettek vissza korrupt politikusoktól. A Jobbik 2018-as kormányra kerülése után a törvénytelenül szerzett pénzeket vagyonelkobzással, a legalizált korrupcióval szerzett pénzeket pedig különadóval fogja visszavenni – mondta.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy az óriásplakátokat részben megtakarításból, részben pedig folyószámlahitelből finanszírozzák. Az Állami Számvevőszék minden szükséges adatot meg fog kapni a költségekről, a szerződő cégek kérésére a darabár azonban üzleti titok – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.