Újra a közéletben a liliomtipró ex-KDNP-s

Bezárhatják az iskolát, ahol a diáklánnyal hírbe hozott, korábbi KDNP-s alpolgármester tanított.

MN
2017. 04. 08. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszűnik az az iskola, amelynek egyik korábbi diákja a gyanú szerint közelebbi kapcsolatba került Körmend leköszönt ex-kereszténydemokrata alpolgármesterével, Szabó Ferenccel – írja az ATV.hu. A Körmendi Somogyi Béla Általános Iskola fenntartója, a Szombathelyi Tankerületi Központ azt tervezi, hogy a szóban forgó iskola 2017. szeptember elsejével beolvad az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolába. Az összevonás mellett azzal érvelnek, hogy míg a Somogyiba egyre kevesebb gyereket iratnak be a szülők, addig az Olcsaiba egyre többet, s mivel a város ilyen tendenciák mellett nem tud három párhuzamosan működő általános iskolát fenntartani, az infrastruktúra hatékonyabb működtetése érdekében valamelyik intézményt be kell áldozni.

Az ATV úgy tudja, a szülők egy része Facebook-csoportot is indított az iskola megmentéséért, valamint egy fórumot is összehívtak, hogy kialakítsák közös véleményüket, amelyet aztán hivatalos levélben közölnek az iskola vezetésével és a fenntartóval.

Ismeretes, a Nyugat.hu írta meg, hogy Körmend kereszténydemokrata alpolgármesterének évek óta viszonya van egy 16 éves diáklánnyal, aki korábban a tanítványa volt abban az általános iskolában, ahol napközis tanárként dolgozik. Szabó Ferenc a magánéletében történt változásokra hivatkozva váratlanul lemondott az alpolgármesteri pozícióról, majd pár nappal később – mandátumát megtartva – kilépett a KDNP-ből is.

A botrány kirobbanása után a tanár megjelent még párszor az iskolában, de azóta, hogy az újságírók ellepték Körmendet, szabadságot vett ki, és „elmenekült a balatoni nyaralójába” – tudta meg az ATV.hu egyik kollégájától. Azóta már visszatért a városba, sőt, a legutóbbi, március végi képviselőtestületi ülésen meg is jelent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.