időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Uszítás miatt az LMP ifjúsági szervezete is feljelenti Bayert

MN
2017.04.13. 12:47

A publicista „felelni fog a kijelentéseiért” – írták.

„Nem fogjuk hagyni, hogy a gyűlölethadvezérek megfélemlítsenek! Bayer Zsolt felelni fog a kijelentéseiért” – írja a HírTV.hu a Lehet Más a Jövő közleményére hivatkozva.

Tárkányi Máté, a szervezet tagja szerint Bayer Zsoltnak joga van ahhoz, hogy „kulturálatlan bunkó legyen”, Bayer Zsoltnak joga van ahhoz, hogy „a Fidesz házi méregzsákja legyen”, azonban egyvalamihez nincsen joga: ahhoz, hogy „gyűlöletet keltsen és uszítson több tízezer békés tüntető ellen”. Tárkányi hangsúlyozta: Bayer Zsolt átlépett egy határt a blogbejegyzésében, ezért az LMP ifjúsági szervezete feljelenti őt közösség elleni uszítás miatt. Kedden megírtuk, hogy az LMP is feljelentést tett Bayer ellen.

Az ügy előzménye, hogy Bayer Zsolt fideszes publicista sem maradt szó nélkül az elmúlt napok CEU-tüntetéseit követően. Blogbejegyzésében fenyegető stílusban reagált az eseményekre:

„Úgyhogy egy darabig még őrjönghettek az utcákon, megpróbálhatjátok feldúlni a Parlamentet, a minisztériumokat, a Fidesz-székházat, a köztársasági elnöki hivatalt, nekimehettek a rendőröknek, megtámadhatjátok az újságírókat – még egy darabig. Aztán majd nem. Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?” – fogalmazott Bayer.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.