Visszavonják a kakucsi padrendeletet

Mégsem kell fizetnie annak, aki egy nap alatt több mint egy órát ülne rajta.

MN
2017. 04. 19. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi is beszámoltunk arról, hogy különös rendeletet hozott a Pest megyei Kakucs önkormányzata: ha valaki a helyi buszmegálló padján egy nap alatt összesen több mint egy órát ül, arra akár 150 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak. Az RTL Klub kedd esti híradójában közölt riportot a dabasi járásban fekvő, alig háromezer fős községben hozott rendeletről. Ebből az derült ki, hogy a helyiek sem értik, mi állhatott a döntés hátterében.

Kakucsi-Csernák Zoltán, a képviselő-testület jogi bizottságának elnöke úgy fogalmazott, nekik nem feltétlenül kell ismerniük a törvények minden paragrafusát, de megvizsgálják, s ha törvényt sért, akkor a rendeletet átgondolják, és ha kell, vissza is vonják.

Estére pedig úgy döntöttek, visszavonják – írja a 24.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.