Vona: Elmeorvosnak kellene vizsgálnia a mindenkori kormányfőt

Minden eddiginél szigorúbb átvilágítást írna elő a kormánynak a Jobbik, mentális állapotot is vizsgálnák.

Katona Mariann
2017. 04. 18. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy egészen új, úgynevezett „D” típusú átvilágítást írna elő a kormányfőnek és a kormánytagoknak a Jobbik, ha megszerzik a hatalmat – közölte a szokásos kormányzati vállalásai között Vona Gábor. A pártelnök szerint a cél, hogy az ország vezetőit semmilyen módon se lehessen zsarolni, vagy sarokba szorítani.

Ez az újfajta – mint Vona Gábor fogalmazott – minden eddiginél szigorúbb és komplexebb átvilágítás három pilléren állna. Egyrészt jelente egy nemzetbiztonsági átvilágítást, ami vizsgálná az érintetteknek a hazai vagy esetleges külföldi titkosszolgálatokkal való kapcsolatát csakúgy, mint a pénzügyi körökkel, érdekcsoportokkal való esetleges összefonódást. A második pillére az átvilágításnak a pénzügyi, vagyoni helyzetet mérné fel, ez vonatkozna a családtagokra és a „szűk környezetre” is, illetve, ha van ilyen, akkor a külföldi gazdasági tevékenységre. Ezt összekapcsolnák az évenkénti vagyonosodási vizsgálattal is.

A harmadik pillére a Vona Gábor által bejelentett átvilágításnak egy elmeorvosi vizsgálat lenne, ami a mentális, pszichés alkalmasságot vizsgálná. A Jobbik elnöke szerinte ugyanis fontos kérdés, hogy a kormánytagok képesek-e lelkileg ellátni egy ennyire fontos feladatot. Ráadásul mivel az ember mentális állapota változhat, a pártelnök véleménye szerint évente vagy kétévente ezt meg is kellene újítani.

Vona Gábor a terveik szükségességét azzal indokolta, hogy a magyar belpolitika kapcsolata a társadalommal vészesen megromlott, mert a politika elvesztette a hitelességét, azt az eredeti célját, hogy a közösséget szolgálja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.