Vona: Melyik politikus kap pénzt külföldről?

Törvényben szabályozná a Jobbik a politikusok és állami vezetők átláthatóságát.

Katona Mariann
2017. 04. 25. 12:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törvényben szabályozná a Jobbik a politikusok és állami vezetők átláthatóságát; azt szeretnék, hogy az érintettek nyilatkozzanak arról, kapnak-e külföldről támogatást. Vona Gábor pártelnök a bejelentéssel egy időben közölte, hogy jövő hétre ötpárti egyeztetést is kezdeményeznek a témában.

A Jobbik elnöke tervük kapcsán kitért rá, hogy manapság a közbeszéd arról szól, kik és hogyan kapnak támogatást külföldről, a kormány például harcot folytat emiatt a civil szervezetek ellen. Ugyanakkor – mondta – ha a politika elvárja a civilektől a transzparenciát, és erről még törvényt is alkot, miért nem fogalmazza meg ezt az igényt saját magával szemben is. Vona Gábor javaslatuk céljaként így a tisztánlátás mellett azzal is érvelt, hogy így kiderülhetne, a kormány civilek elleni harca hiteles-e, vagy sem. „Ez eldöntheti, hogy a király meztelen-e, vagy van rajta némi ruha” – mondta.

Vona Gábort többen is kérdezték a jelenleg is zajló plakátkampányuk költségeiről, ám ezzel kapcsolatban mindenkit Szabó Gábor pátigazgatóhoz irányított.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.