A belvárosban terjeszkedik Habony húsáfaügyben elhíresült ismerőse

A 3 millió forint törzstőkéjű vállalkozás fő tevékenysége az éttermi és mozgó vendéglátás.

MN
2017. 05. 20. 11:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Happy Fortuna néven vendéglátós céget alapított a Belvárosban Habony Árpád ismerőse, a húsáfaügyben emlegetett Eduard Uszikov ukrán üzletember – írja az Átlátszó. A Happy Fortuna Kft. a Sas utca 4. szám alatt működik majd, a 3 millió forint törzstőkéjű vállalkozás fő tevékenysége az éttermi és mozgó vendéglátás, a tulajdonosok Eduard Uszikov és Olena Uszikova.

Az Átlátszó felidézi: Ukrajna emberi jogi országgyűlési biztosa járt közben a Figyelő 2015-ös cikke szerint, hogy a magyarországi húsipar meghatározó alakjának mondott ukrán üzletembert, Eduard Uszikovot kiengedjék a magyarországi előzetes letartóztatásból. Uszikov cégei egy nagyszabású húsáfacsalás nyomozásán akadtak fenn, a bíróság elé állított vádlottak között azonban már nem szerepelt Uszikov. A cégcsoport rózsadombi székhelyén tartott házkutatásról a Hvg.hu számolt be.

Uszikov belvárosi terjeszkedéséről a 444 írt először tavaly, akkor még csak egy ingatlanos céggel kapcsolódott az üzlethez. Cége, a Giant Hungary Kft. 5 milliárdos ingatlanvagyonnal rendelkezik, és több ingatlant is vendéglátóhelyeknek adott bérbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.